Waarom trainingen (niet) effectief zijn

1460013816

Re-issue van een artikel dat is gepubliceerd in het tijdschrift Leren in Organisaties

De laatste jaren is de aandacht voor effectiviteit en rendement van trainingen enorm toegenomen. Niet vreemd gezien de drie miljard euro die het Nederlandse bedrijfsleven per jaar uitgeeft aan bedrijfsopleidingen. Ondanks deze toegenomen aandacht zijn de typische effectiviteitsvragen, zoals ‘wat werkt’ en ‘waarom werkt het’ ondergeschoven kindjes en wordt effectiviteit in de praktijk weinig onderzocht.

In dit artikel wordt eerst stil gestaan bij de vraag waarom er in de praktijk zo weinig aandacht is voor de effectiviteit van leerinterventies. Vervolgens wordt een beknopt overzicht gegeven van wat er op basis van wetenschappelijk onderzoek over effectiviteit valt te zeggen, en worden er tot slot aanknopingspunten voor het kunnen beantwoorden van de ‘wat’- en ‘waarom’-vragen gegeven.

Download het artikel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s