Gefeliciteerd, u deugt!

Serie Myth busting

Na een mega publicatie in Science eerder dit jaar waaruit blijkt dat mensen deugen – geef 17.000 mensen in 40 landen een gevonden portemonnee met geld en visitekaartjes van de eigenaar en meer dan de helft stuurt het terug – volgt nu een boek van Rutger Bregman met dezelfde boodschap – De meeste mensen deugen. Met aanhalen van allerlei voorbeelden en onderzoek laat Bregman onomstotelijk zien: WIJ ZIJN OK, WIJ DEUGEN. De re branding van het merk MENS is begonnen. We zijn niet verdorven. Weg met dat cynische mensbeeld. Hoera voor de Happy Activist in ons die keer op keer laat zien tot wat voor moois we in staat zijn.

Meer lezen?

Cohn, A., Maréchal, M. A., Tannenbaum, D., & Zünd, C. L. (2019). Civic honesty around the globe. Science, 365 (6448), 70-73.

Bregman, R. (2019). De meeste mensen deugen – Een nieuwe geschiedenis van de mens. De Correspondent BV, Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s